Ingrediënten
200 gr dadels (pitten verwijderen)
170 gr verschillende noten
60 gr kokosolie
2 eetlepels cacao
1 eetlepel chiazaad
kokosrasp
Laat de ontpitte dadels 15 min in een kommetje water werken.
Doe de noten, kokosolie, cacao en chiazaad in de blender of keukenmachine en mix alles heel fijn.
schep daarna het mengsel in een kom en zet 10 min. in de koelkast.
Maak er vervolgens balletjes van en rol ze door de kokosrasp leg ze een uur in de koelkast en klaar!
Brownies
Ingrediënten
225 g pure chocolade
250 g witte chocolade, in stukjes
200 g licht bruine basterdsuiker
3 eieren
150 g amandelmeel
½ theelepel geraspte schil van 2 sinaasappelen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor, op 170°C.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter en de pure chocolade in een kom in de magnetron.
Voeg de sinaasappelschil toe.
Klop de eieren los met de suiker en voeg de eieren samen met de amandelen en het zout bij de gesmolten chocolade.
Roer alles goed door elkaar.
Schenk het mengsel in de bakvorm.
Druk de witte stukjes chocolade erin en bak de brownies 25-30min, of tot de rand stevig is.
Smakelijk !
Recept van Celia
Chocoladehart
Recept kan ook gebruikt worden voor een rechthoekige taart met een breedte van 20 cm.
Voor de taart:
150 gr pure chocolade
75 g koude boter
3 eieren
75 gr fijne kristalsuiker
75 g bloem
1 eetlepel bakpoeder
een snuifje zout om eiwit stijf te kloppen
Voor het glazuur:
150 g pure chocolade
1 eetlepel neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
Voor de afwerking:
Bloemsuiker
Framboosjes of aardbeien
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°
Beboter en bebloem de taartvorm
Snijd de chocolade in stukjes en smelt ze in een ronde kom boven een warmwaterbad.
Neem van het vuur, snijd de boter in stukjes en vermeng ze beetje bij beetje onder de chocolade.
Splits de eieren
Vermeng 1 voor 1 de eierdooiers onder de chocolade
Roer er de suiker door, gevolgd door de bloem en het bakpoeder (zeef de bloem samen met het bakpoeder boven het deeg mengsel).
Klop het eiwit stijf (al dan niet met een snuifje zout en spatel ze door het deeg)
Giet het deeg in de taartvorm en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen
Afwerking
Smelt de chocolade boven een warmwaterbad
Vermeng de chocolade met de olie en giet over de afgekoelde taart
Spreid het glazuur uit met een paletmes
Versier met cacaopoeder en snoepjes
Recept van Djidjigua Benettoumi
Recept tamme kastanjes van Marieke Eggermont
Ingrediënten:
Tamme kastanjes
Hartige afwerking: peper, zout en boter
Zoete afwerking: suiker, stroop of honing
Bereiding:
Snij met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes, anders kan de stoom er niet uit. Leg ze in de kastanjepan die je boven het vuur houdt. Schud de pan af en toe op, zodat de warmte gelijkmatig over de kastanjes verdeeld wordt en ze gepoft worden. Na een kwartiertje zijn de kastanjes klaar en kunnen ze naar wens hartig of zoet afgewerkt worden. Een delicatesse!
reminder aan mezelf: koop kastanjes....
BeantwoordenVerwijderen