woensdag 13 mei 2015

Barbara schrijft om de 4 weken een persoonlijke blog over het brood

Cum Pane

Desembrood bakkerij in Sint-Amandsberg. Wist je dat de Latijnse uitdrukking ‘cum pane’ letterlijk ‘met brood’ betekent? Brood werd lang geleden als basisvoedsel beschouwd. Vanuit onze sociale missie wil Compaan een kompaan zijn voor kwetsbare werkzoekenden en hen aan een baan helpen. Onze desembroden zijn hiervoor de ideale leerschool. De werkzoekenden kunnen bij ons hun brood verdienen via een leerwerktraject waarin ze de tijd krijgen om even ‘gekneed’ te worden tot een valabele werkkracht in een gewoon bedrijf. Desembrood bakken vraagt om kennis, vakmanschap en tijd. Net omwille van die kwaliteiten ontwikkelde Compaan een ruim assortiment desembroden. Volgens de recepten van topbakker Edwin Klaasen, samen met Bart Cales en hun eigen bakker Paul Ryckaert. Elk brood is een illustratie van het delen en samenbrengen van kennis om brood opnieuw puur natuur te maken. De (h)eerlijke desembroden zonder additieven, ambachtelijk gemaakt en zonder verbeteraars zijn momenteel verkrijgbaar in verschillende locaties in Gent en op bestelling.

Je kan de blog lezen op http://www.locaal.be/ 

Compaan brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten